Mиризмата на тялото разкрива неподозирани здравословни проблеми

Китайските лечители стигат до тайната какво всъщност причинява необичайни миризми на тялото. Те смятат, че различните миризми могат да са сигнал какво е нашето здравословно състояние.

Китайски билкари, специалисти по акупунктура и медицински експерти изучават миризми, които излъчва човек. Това им дава необходимата информация за да могат точно да определят източника на заболяването. Според ориенталската медицина човешкото тяло може да има 7 основни миризми, които говорят за цялостното състояние на организма:

Лош дъх и газове

Основната работа на храносмилателната система на човека е да предпазва организма от токсини, които могат да увредят здравето на червата, което ще доведе до нарушаване на абсорбцията на хранителните вещества и премахването на полезните чревни бактерии.

Когато храносмилателната функция на тялото е нарушена, се появяват симптоми като лош дъх и увеличено образуване на газ. Приемът на пробиотици и млечни продукти стабилизира растежа на полезните бактерии в червата.

Миризма на дим

Кортизолът, известен като хормон на стреса, се отделя от нашето тяло, когато се чувстваме много тревожни, в състояние на стрес. Това явление може да бъде придружено от миризма на дим, излъчвана от човешката кожа.

За да решите проблема, е необходимо да почивате и минимизирате стресовите ситуации, да наситите живота с положителни емоции, да намерите източник на вдъхновение.

Миризма на горчиво

Черният дроб и жлъчката в китайската медицина са свързани с елементите на дървото в природата. Дърво в древна китайска култура е комбинация от телесните функции и характеризира дейностите по планиране и вземане на решения.

Проблеми с черния дроб и жлъчния мехур могат да провокират повишена секреция на себум, както и наличието на миризма на горчиво, излъчвана от човешкото тяло.

В същото време човек може да бъде хронично раздразнителен и по-разгневен от обичайното. Изключването от диетата на алкохола и мазните храни може да ограничи симптомите и да балансира работата на тези органи.

Сладникава миризма

Ако от човек идва сладникава миризма, това може да означава проблеми с далака. В китайската медицина той е свързан с елементите на земята, съхранението на мисли и намерения.

За да намалите нежеланата миризма, трябва да се откажете от употребата на определени храни: соя, свинско месо, млечни продукти.

Гнила миризма

Китайската медицина е на мнение, че остра миризма на гнило, излъчвана от човешкото тяло, показва, че имате проблеми с белите дробове и дебелото черво. Това е пряко свързано и с факта, че човек не се освобождава от негативните емоции и започва да „излъчва“ гнила миризма.

За да изчистите ума и душата си, препоръчително е да ходите повече на открито, да мислите за доброто. По този начин е възможно да се възстанови балансът между тялото и душата ви.

Миризма на амоняк или морска вода

Подобни миризми показват проблеми с бъбреците. В китайската медицина тези органи се характеризира с водата, свързват се с раждането и прераждането. За възстановяване на баланса се препоръчват активни спортове, а в тази ситуация е много полезно да се работи на чист въздух.

Сладка миризма

Твърде сладка миризма, излъчвана от човешкото тяло, може да бъде резултат от неправилно боравене с чувствата.

Ако „задържате“ емоциите си, вместо да ги пуснете, те няма да бъдат правилно обработени и могат да се проявят под формата на изразена миризма на тяло. Разговор с човек от кръга на доверие, медитация и позитивно отношение ще помогне за решаването на проблема.

Ако се вслушате в себе си, осъзнаете дребните симптоми на проблема, можете да промените живота си към по-добро.

Не пренебрегвайте лечението, ако забележите необичайна миризма на тялото. Ако откриете подозрителни симптоми, трябва да потърсите квалифицирана помощ възможно най-скоро, съветва Zdrave.to.

Източник: fakti.bg





5 начина да отучим детето от яденето на твърде много сладко

5 начина да отучим детето от яденето на твърде много сладко
Знаем, че децата по цял свят обожават яденето на сладки храни ...

Диетолог обясни какво става, когато прекалим с белия хляб

Диетолог обясни какво става, когато прекалим с белия хляб
На българската трапеза сякаш не може да се седне без хляб! ...

Храни и напитки, които предизвикват главоболие

Храни и напитки, които предизвикват главоболие
Учудващо, но любимите на всички китайски ястия могат да са причина ...

Кога алкохола може да бъде полезен за здравето?

Кога алкохола може да бъде полезен за здравето?
Алкохолът е една от най-разпространените субстанции, която се консумира по целия ...

Аркади Шарков: тук нямаме лекарствата, които българите купуват от Гърция

Аркади Шарков: тук нямаме лекарствата, които българите купуват от Гърция
"Количества инсулини действително има, казусът е по-скоро логистичен, отколкото някой злонамерено ...

Пластмасовите бутилки застрашават да ни разболеят от диабет

Пластмасовите бутилки застрашават да ни разболеят от диабет
Американски учени откриха преки доказателства, които свързват ключов химикал в пластмасовите ...

Разрушаването на бялото мозъчно вещество ускорява семантичната деменция

Разрушаването на бялото мозъчно вещество ускорява семантичната деменция
Екип от учени от Русия, Дания, Германия и Обединеното кралство под ...

6-те най-здравословни семена

6-те най-здравословни семена
Семената съществуват от милиони години и служат като основа на растителния ...

Ето колко чаши кафе могат значително да намалят риска от рак

Ето колко чаши кафе могат значително да намалят риска от рак
Сутрешният прием на кофеин може да се окаже по-полезен за здравето ...